Νέο μεγάλο έργο 16.600.135,23€ για την αποχέτευση στη Δ.Ε. Τανάγρας

Νέο μεγάλο έργο πνοής 16.600.135,23€ ευρώ, που αφορά στην κατασκευή έργων αποχέτευσης στη Δ.Ε. Τανάγρας εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων στη Δ.Ε. Τανάγρας, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Ένα σπουδαίο έργο που περίμεναν για δεκαετίες οι πολίτες της Δ.Ε. Τανάγρας και ολόκληρου του Δήμου μας, το διεκδίκησε η δημοτική αρχή και σήμερα γίνεται πράξη δημιουργώντας νέα δεδομένα για τον τόπο μας.

Συγκεκριμένα, στην υπ’ αρ. πρωτ. 41432/339/13.04.2023 απόφαση («Έγκριση Υπαγωγής Ωφελούμενων Φορέων στο υποέργο «α. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ).» της Δράσης «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις»), περιλαμβάνεται το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕ ΤΑΝΑΓΡΑΣ», με ημερομηνία ολοκλήρωσης 31.12.2025 και συνολικό προϋπολογισμό ύψους 16.600.135,23€ ευρώ. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι το Υπουργείο Ευθύνης και ο Φορέας Χρηματοδότησης του Έργου και φορέας Υλοποίησης του Έργου είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Αφορά δε ειδικότερα την κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων στη Δ.Ε. Τανάγρας, Υπηρεσίες βασικού μελετητή, Αρχαιολογικές εργασίες, Εργασίες ΟΚΩ και Διαχείριση αποβλήτων.

Πρόκειται για σημαντικό έργο, με ιδιαίτερα αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι: «Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο υποδομής στη Δ.Ε. Τανάγρας, που με τη συμβολή των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Οικονομικών, οι δεσμεύσεις μας προς τους συνδημότες μας γίνονται πράξη.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των στόχων μας και του προγράμματός μας.

Με τα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων, που ξεκινούν στη Δ.Ε. Τανάγρας, το αποδεικνύουμε έμπρακτα και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και του περιβάλλοντος.

Με γνώμονα πάντα τις ανάγκες του τόπου και των συνδημοτών μας, συνεχίζουμε σταθερά, δυναμικά, με πρόγραμμα να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για μικρά και μεγάλα έργα, να αξιοποιούμε πόρους και να μετουσιώνουμε τα λόγια σε πράξεις!».

Σχετικά